Velkommen til StrikkeCafé i Fonnesbæk kirke.

Et fællesskab om at strikke og hækle.

Vi mødes torsdage i lige uger
kl. 9.30-11.30 i Menighedssalen, O. Vestergaard-Poulsens Allé 1, Ikast

Vi starter med at synge en sang og drikke kaffe, herefter hygger vi os med at strikke eller hækle dåbsklude, barmser til hospitalet, sokker, halstørklæder m.m. til hjemløse, eller vi kan bare strikke på vores eget. Er du kørt fast i dit strikketøj, kan vi hjælpe hinanden videre.

Vi slutter af med en sang, dagens eftertanke og Fadervor.

Kontakt for mere info:

Anne Marie Hansen 2230 0044

Gerda Abildgaard 2960 0870

Dåbsklud

"I Faderens, Sønnes og Helligåndens navn"
Når præsten under dåben har øst vand på dåbsbarnets hoved tre gange, bliver vandet i Fonnesbæk Kirke tørret af med en håndstrikket dåbsklud. Dåbskluden får I med hjem og vi håber at det i familien og for dåbsbarnet vil være et kært minde om en stor og glædelig begivenhed.
På internettet kan I se forslag til, hvordan f.eks. barnets navn og dåbsdag kan broderes på.

En betydningsfuld, lille klud
Den oprindelige idé til dåbskluden kommer fra præst på Djursland Ann Maj Lorenzen i oktober 2016. Hurtigt har ideen bredt sig, og i marts 2017 henvendte en strikkeglad kvinde fra Fonnesbæk sogn sig til vores præst, og tilbød at strikke dåbsklude til alle, der fremover bliver døbt i Fonnesbæk kirke. Den idé tog både præst og menighedsråd med glæde i mod.  Påskedag 2017 fik 4 dåbsbørn som de første i Fonnesbæk Kirke en dåbsklud ved deres dåb .

Et uendeligt tilhørsforhold til Guds menighed.
På dåbskluden er der et mønster af det græske kors, som er det korssymbol, der er afbilledet flere steder i Fonnesbæk kirke, og således også er blevet kirkens logo og kendemærke.  I alterkorset er der ni små forskellige græske kors, der hver er dannet af én uendelig streg, og på den måde stærkt symboliserer korsets betydning og kristendommens vigtigste budskab: at Guds kærlighed er uendelig.  I dåben bliver det markeret at dåbsbarnet er en del af Guds Menighed fra nu og til evig tid.