Menighedsrådets årsberetning

09.05.2019
Af: Formand Trine Bæk

Fonnesbæk Kirke kan i år fejre 25-års jubilæum. Mange af os mindes med glæde den begejstring og forventning, der lå i at være med ved et nyt sogns tilbliven – og hvor var det dejligt at se, at Fonnesbæk Kirke hurtigt viste sin berettigelse. Selve fejringen sker sidst på året, i november og december – glæd jer til jubilæumsevents for små, unge, voksne og ældre… for vi har bestræbt os på at give mulighed for, at vores dejlige kirke bliver fejret med alle aldersgrupper!

Et udvalg arbejder på et jubilæumsskrift, som dels skal fortælle om kirkens 25-årige historie og dels skal informere om aktiviteterne ved jubilæumsfejringen. Et andet udvalg arbejder på at gøre den store fejring klar med ”sølvbryllups-morgensang” og festgudstjeneste. I et samarbejde med Hyldgårdsskolen bliver der en event for børn, i form af en workshop og koncert med Sigurd Barrett. I december kommer Händels ”Messias” med Haderslev Drengekor og koncertensemblet Barque Aros. Der er meget at glæde sig til…

Fonnesbæk Kirke har i alle årene været godt besøgt – og har en trofast menighed, der støtter op om kirkens aktiviteter. De frivillige yder en stor og uvurderlig hjælp - uden de frivillige ville der ikke være en kirke. Det blev markeret ved en fest for frivillige i januar, hvor alle fik serveret både god underholdning og lækker mad. 

Fonnesbæk Kirke er også en arbejdsplads. Vi har dygtige medarbejdere og vi glæder os over den energi og det engagement, de lægger i opgaverne. Det kommer naturligvis ikke af sig selv – og af og til må der noget ekstra til for at få arbejdsglæden og -miljøet holdt ved lige. Vi tog derfor efter ønske imod et tilbud fra Folkekirkens Arbejdsmiljø, som kørte et meget vellykket forløb med de ansatte. 

Tove Simonsen blev ansat som koordinator og daglig leder for ca. 5 år siden. I år valgte hun at sige sin stilling op. I den stilling, hun forlader, har vi revideret opgaverne. Vores nye koordinator skal ikke være daglig leder – så personalet bliver igen, som det var for 5 år siden, et ”selvstyrende team” – under vejledning af menighedsrådets kontaktperson. 

Sidste år fik vi ungdomskor i kirken – med ledelse af vores dygtige organist Henrik West. De unge stemmer er virkelig en skøn oplevelse at lytte til, og de støtter salmesangen på fornemste vis! Henrik West har dog, efter kun et lille års ansættelse valgt at vende tilbage til sit gamle job i Norge. Vi håber, de unge vil holde ved, for vi satser på, at den kommende organist og korleder tager tråden op efter Henrik. 

Sang og musik er vigtigt – både under og udenfor gudstjenesten. Derigennem oplever vi et levende fællesskab, som får os til at rykke os nærmere hinanden. Vi vil derfor det kommende år give sang og musik en endnu højere prioritet. Vi har valgt at opsige samarbejdsaftalen med Isenvad om organist - for at give plads til nye muligheder i vores kirke.

Og så håber vi meget på, at vi kan finde en organist og korleder, som vi kan beholde i længere tid…

Det har længe været vores vision, at alle kirkens aktiviteter skulle revideres (”støves af”) for at anskueliggøre ressourcer og tidsforbrug. Foreløbig er det blevet til et opslags-værktøj, som løbende vil blive justeret. Vi er gode til at finde på nye tiltag – det er straks en sværere øvelse at luge ud i de eksisterende.  

En ny aktivitet så dagens lys, nemlig strikkecafe. Gerda Abildgaard har gennem længere tid strikket fine dåbsklude, som nybagte dåbsbørn får med hjem som et minde fra dagen. Nu har hun fået selskab af en lille flok, som har strikkeglæde til fælles – og mulighed for at få en hyggesnak, mens pindene arbejder. 

Kirkegården bliver passet godt – primært af Ulrik og Helle. Vi er stolte over, at ”de dødes have” altid er et pænt og dejligt sted at gå – og hvor man kan mindes de kære, der ligger her. 

Forpladsen har fået nyt udseende. Træerne, som blev plantet for 25 år siden, havde for usle vilkår. Derfor er der nu anlagt bede på forpladsen, hvor nye træer kan gro, trives og blive store og hvor løgplanter og stauder vil fryde øjet ved blomstring i forårs- og sommermånederne.

Vi er lige midt i konfirmationstiden. Det dufter lysegrønt af græs. Håbet er lysegrønt. Det bliver igen et godt år. Tak til alle, der arbejder med på, at Fonnesbæk Kirke skal forblive et godt sted, hvor mennesker kan finde tro, håb, glæde og trøst.  

Trine Bæk

Del dette:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelt

Ærgerligt - fordi, det er "vores" Annette Kold. Læs mere


Fonnesbæk menighedsråd havde indstillet sognemedhjælper Tina Bøcher til Hans Tausens Initiativpris, for hendes ihærdige arbejde - og hun fik den! Læs mere


James David Lund er pr.1.august ansat som organist ved Fonnesbæk Kirke.Læs mere


Viser resultater 1 til 3 af 7

Side 1

Side 2

Side 3

Næste >

Vil du vide mere?

Så tilmeld dig Fonnesbæk kirkes nyhedsmail her og modtag nyheder, informantioner om aktivieter, koncerter o.l

Du kan også "synes godt om" Fonnesbæk kirkes facebookside her